Astrid in stoel

Ik ben Astrid Spruit. Ik ben er voor vrouwen met chronische aandoeningen, denk bv aan endometriose en/of PMDD. Deze vrouwen ervaren vaak veel stress en gezondheidsklachten.

Hoe zou het zijn om preventief aan jouw gezondheid te willen gaan werken zodat ze minder fysieke en mentale klachten meer ervaren en zichzelf écht op 1 zetten

Samen met mijn man en mijn dochter wonen we heerlijk aan het strand in het bosrijke gebied van Almere-Duin. Na heel veel vallen en opstaan hebben we een heel vrij leven gemanifesteerd. Ik heb negatieve ervaringen omgezet in positiviteit en ik motiveer en inspireer daar nu anderen die net als ik willen groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. 

Ik heb mijn bedrijf Positieve Kijk namelijk opgezet vanuit allerlei ellende. Het begon met een burn-out op mijn 28ste, een op de klippen gelopen relatie waarin ik goed belazerd ben.  Het blijven overwerken maakte dat ik mijzelf letterlijk uitputte.

Ik was een pleaser, onzeker, was in mijn jeugd behoorlijk gepest, opgewacht, bedreigd. Dat had behoorlijk gevolgen toen ik ouder werd. Ik was mij daar toen helemaal niet bewust van. Toch deed ik graag alles voor anderen, vergat ik vaak wat mijn gevoel mij vertelde of ik luisterde er gewoonweg niet naar.

Ik ging op zoek naar een nieuwe baan buiten de reiswereld en vond mijn geluk bij een grote bank waar ik al vrij snel mij helemaal op mijn plek voelde. Een half jaar later sloeg het ‘noodlot’ toe……..

Ik kreeg te maken met een gewapende overval op mijn werk. Ik zat aan de grond, zwaar getraumatiseerd. Na hulp en therapie begaf letterlijk mijn lijf het, nek – en rugklachten die zo erg werden dat ik niets meer kon. Ook hier hulp bij gehad, revalidatietraject van 3 intensieve maanden, op fysiek en mentaal vlak.  Het leven begon mij weer toe te lachen, in deze periode kwam het idee om een eigen bedrijf te starten en elke dag met positiviteit bezig te zijn, niet alleen een ander helpen maar ook mijzelf. Dit werkte! Ik ging mooie quotes maken en posten, kreeg de eerste volgers en zo ontstond mijn bedrijf; Positieve Kijk.

Mijn man en ik wilden graag een kindje en ik raakte boven verwachting snel zwanger.

‘Zie je het geluk lacht ons nu eindelijk toe!’ dachten we…. We kregen nieuws van mijn vader: er was kanker in zijn lijf gevonden (gelukkig is hij helemaal hersteld inmiddels). Dit had impact maar ik zag dat ik hier inmiddels al anders mee omging dan voorheen.

Hoogtepunt van de ellende was een vreselijke zwangerschap. Vanaf 27 weken om de week opgenomen in het AMC vanwege complicaties. Met 32 weken was onze dochter niet meer te houden, ik was die middag voor de 4e keer ontslagen uit het AMC en kon dezelfde avond met gierende banden terug.  Weeënremmers, longrijpingsprikken en bedrust volgde maar mochten niet meer baten, ik verloor zoveel bloed dat er geen tijd meer was op een normale manier te bevallen en ze mijn leven moesten redden met een spoed keizersnee en tot overmaat van ramp ook nog eens onder algehele narcose….. Een zwart gat volgde….

Elke dag op en neer naar het ziekenhuis gebracht worden, uitgeput maar positief….. Ze heeft ruim 5 weken in het ziekenhuis gelegen voor ze mee naar huis mocht.

Eenmaal thuis ging het na een paar weken weer mis…. Ze liep blauw aan en de huisarts had ons al een weggestuurd met een “virus”.  In het ziekenhuis volgde een nieuwe opname….. ze had kinkhoest, onze kleine prematuur baby was een grote zorg voor ons en de artsen.

Een jaar later volgde weer een opname voor haar, RS virus en een dubbele longontsteking…. Kantje boord…… ik moest die ochtend mijn man bellen van de dokter want ze maakten zich ernstig zorgen om haar toestand. Het jaar erop mocht ze onder het mes om buisjes te plaatsen, want we hadden om de haverklap een ziek kind met oorontstekingen, ook werd haar neusamandel onder narcose weggehaald.

Het is goed gekomen, we bleven positief en vol vertrouwen…. Nadat mijn meisje opknapte was ik inmiddels wel helemaal uitgeteld. Een postnatale depressie was een van de gevolgen. Toen ook mijn lijf allerlei problemen weer ging geven (4 operaties onder algehele narcose en de ziekte pfeiffer met daardoor een ziekenhuisopname vanwege een leverontsteking) heb ik doorgezet mijn bedrijf te laten groeien. Op dat moment werd bij de bank al aangekondigd dat er reorganisaties zouden komen dus ik wilde mij goed voorbereiden.

 

Astrid in stoel

Mijn bedrijf is in 2015 ontstaan, omdat ik alles wilde omzetten naar positiviteit. Het idee was dat als ik elke dag bezig zou zijn met positiviteit, ik mijzelf vooral zou helpen maar ook anderen kon inspireren. Niet wegkijken van het negatieve, juist het aankijken ervan en zien wat ik hier uit kon leren hielp mij enorm.

Met succes, sinds november 2019 ben ik volledig zelfstandig ondernemer en is er een einde gekomen aan mijn parttimejob die ik hiernaast had.

Wat begon met inspireren en motiveren is uitgegroeid tot een bedrijf waarin ik mij als een vis in het water voel en waarbij ik zoveel anderen mag en kan helpen met struggles die ik herken als geen ander. Juist omdat ik weet waar men doorheen gaat kan ik ze raken en inspireren met mijn verhaal. Juist omdat ik de diepere lagen aanraak en spiegels geef waardoor de ander groeit en inzichten krijgt om mee verder te gaan.

December 2020 kwam hier de diagnose corona bij. Lang kon je mijn proces volgen hierin en mijn weg naar herstel. De besmetting uitte zich in LongCovid… landurige klachten…. Ik bracht een boek uit van alle verhalen die ik schreef in die tijd. Ook als je geen corona hebt maar last hebt van (emotionele) pijn of ziekte ben ik de aangewezen persoon om jou te laten groeien en om jezelf te ontwikkelen. Je vindt het boek in de SHOP.

Dankbaar dat dit gebeurde want hierdoor kwam eindelijk na 25 jaar een chronische ontstekingsziekte aan het licht. Endometriose & Adenomyose en vrij snel erna helaas ook PMDD. Nu help ik anderen vrouwen en wil ik raking geven aan al die mensen die net als ik getroffen zijn door pijn of ziekte. 

🚩Wat doe je om te vertrouwen?
🚩Wat doe je met de angsten en onzekerheid?

Mijn levensles is vooral: alles mag er zijn, acceptatie en zelfliefde is de sleutel. Door het aankijken van je emoties, het herkennen en erkennen ervan. Door te vertrouwen, positief te leven, veel zelfliefde en zelfzorg ben ik gegroeid naar een bewust persoon. Ik kijk dan ook naar binnen en in de spiegel als er iets gebeurd of als mij iets raakt. De sleutel zit altijd in jou. Dit heeft mij een gelukkig persoon gemaakt. Dankbaar dat ik dit nu mag delen.

Ik heb een Positieve Kijk op mijn leven, wil jij dit ook graag?

De mooie mix tussen fysiek en mentaal in mijn werk is waar ik zo van houd. Je kan bij mij bv ook je bloedwaarden na laten kijken, ik werk samen met een geweldig bedrijf wat wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan hiernaar. Bloed via een vingerprik en een erkend laboratorium in Scandinavië. Tevens kan je denken aan een geweldig ondersteunend supplement wat helpt met afvallen, sterker worden, helderder worden en nog veel meer.

De laatste tijd richt ik mij veel op het creëren en van bewustwording. Meer bekendheid voor deze vreselijke ziektes. Ik ben regelmatig in bladen of in interviews te vinden. Daarnaast is mijn passie stemacteren, iets wat ik altijd al heel leuk gevonden heb. Je hoort mijn stem dan ook terug in filmpjes zoals die voor de landelijke Stichting PMDD Nederland.

Neem contact met mij op en we kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.
Als ervaringsdeskundige help ik jou graag verder! Liefs Astrid

STUUR MIJ EEN BERICHT

JA! Ik wil SPARKLE NEWS!

Ik stuur je heel graag mijn blogs, livestreams en informatie over mijn trainingen.